Kända streamare på Twitch

Det finns flera kända svenskar som streamar på Twitch. En av dem är Henrik Ahnberg som går under namnet AdmiralBulldog på sidan. Ahnberg spelar främst spelet Dota 2 och har vunnit flera miljoner i prispengar från olika turneringar som han deltagit i med laget Alliance. Idag tävlar han inte lika mycket mera utan sänder mest live på Twitch. Då han är en så framgångsrik spelare är det flera som vill lära sig av honom, och väljer därför att följa med hans streamar. Andra kända svenska streamare inom Dota 2 och spelet League of Legends är DreySWE och wagamama. 

Inom Battle Royale, det vill säga spelen Fortnite, PUBG och H1Z1 är det spelarna Zaitr0s, SampeV2 och FalkenHD som är populära. Också kanalen Arga Skånska Män drar många tittare till sig. Denna typ av spel har vuxit enormt på den senaste tiden, vilket också gjort att dessa streamare har vuxit i popularitet. Spelet Fortnite är ofta det mest spelade spelet på Twitch. 

Ett annat populärt spel är GTA V, där streamarna Nadmyre, iiPOG, CyrusTWO och Garraway är populära spelare. Också spelet Counter-Strike, som var ett av de första e-sportspelen att bli populära, fortsätter dra till sig tittare och de mest populära svenska streamarna är Emilia Hult, Slop3, Yznb och Drakencsgo. 

Även om streamarna ofta bara spelar för sig själva, så tjänar de stora kanalerna också pengar på det genom att ha till exempel sponsorer eller genom att göra reklam för tjänster under sina direktsändningar.