Intresset ökar för King of Nordic och Counter-Strike

Sändnings och produktionsbolaget ESEN eSports AB (Bolaget) meddelar idag att King of Nordic Championship, nordens största esport turnering som drog igång sin 15:e säsong förra veckan ser att intresset ökar från föregående säsong. Spelet som spelas i turneringen är Counter-Strike Global Offensive som lanserades 2012 hade den 9:e februari i år det högsta antalet samtidiga spelare någonsin vilket var över 900.000 spelare. 

      – Counter-Strike är lite som esportens Formula 1, det är riktigt kul att se att intresset ökar med tiden. Med anledningen över det stora intresset så väljer vi att öka prispengarna med 250% till spelarna i vår turnering King of Nordic. Med start nästa vecka förändrar vi vårt prissystem och ökar veckovinsten från 5.000 kr till 12.500 kr i veckan. – säger Joakim Stenberg vd ESEN

King of Nordic Championship är en öppen turnering med tusentals spelare varje säsong. Turneringen fyller gapet mellan amatör och proffs och erbjuder nya talanger chansen att bli upptäckta på kort tid. I King of Nordic Championship har flera elitspelare som t.ex. REZ, Magisk, sergej spelat och utvecklats i sina karriärer innan de blev upplockade av topplagen Ninjas in Pyjamas, Astralis och Ence. Efter 15 säsonger har turneringen en självklar del i den nordiska esportscenen och är ESEN eSports mest framgångsrika rättighet. 

Om ESEN eSports

ESEN eSports är ett av Sveriges största esportbolag med en komplett infrastruktur för esport vilket innefattar egen esportarena, eventlokal, turneringsplattform, studio och tv-produktion med över 250 sändningar i ryggen. ESEN eSports är experter på liveproduktion och står bakom Nordens största esportturnering “King of Nordic” under eget varumärke, men tar även på sig externa produktionsuppdrag för arrangörer och spelutvecklare. ESEN eSports är noterade på Spotlight Stock Market och har sina lokaler i Bromma, Stockholm. 

Om King of Nordic
Esport-turneringen King of Nordic (KoN), är inne på sin 15:e säsong, och har vuxit till en rejäl maktfaktor inom nordisk esport och blivit en grogrund för morgondagens nordiska esport-stjärnor. Varje säsong når KoN hundratusentals spelare och esport-entusiaster i Danmark, Norge, Finland och Sverige genom live-sända tävlingar varje vecka. Varje säsong sträcker sig över 10 veckor och spelas fyra säsonger per år. 

Turneringen är ett nordiskt mästerskap, öppen för alla med nationella kvalturneringar i Danmark, Norge, Finland och Sverige som avslutas med direktsända landskamper mellan länderna. Finalformatet är “herre på täppan” vilket innebär att spänningen bibehålls varje vecka. Den vinnande nationen försvarar tronen i väntan på nästa veckas utmanare. Försvarande nation ökar sin prispott och blir ett mer prestigefyllt mål för var vecka de vinner.