AcadeMedia satsar på spelutbildning – etablerar sig i Storbritannien

Den globala spelmarknaden växer snabbt, men utbildade spelutvecklare är en bristvara. AcadeMedia erbjuder idag, genom den topprankade svenska yrkeshögskolan The Game Assembly, några av världens mest framgångsrika spelutbildningar. Nu etablerar man sig även internationellt, med start i Storbritannien.

Tre miljarder människor runt om i världen spelade dataspel förra året och runt en miljard har spelat ett spel utvecklat av svenskar. Det svenska spelundret är ett faktum. Genom The Game Assembly och de arton skolorna inom LBS Kreativa Gymnasiet är AcadeMedia idag en betydande aktör när det kommer till att förse spelbranschen med specialiserad arbetskraft. 

 – Idag utbildar vi både gymnasieelever och studerande inom yrkeshögskolan på våra spelutbildningar i Sverige. Vi ser nu stora möjligheter att erbjuda utbildning till fler, även internationellt. Vi är fast beslutna att hjälpa till att överbygga talang- och utbildningsklyftan inom spelindustrin, och som den största utbildningsleverantören i norra Europa har vi möjligheten, säger Kristofer Hammar, affärsutvecklingsdirektör på AcadeMedia. 

Etablering i Storbritanninen – ett första steg

Det första steget i den internationella satsningen är att etablera yrkeshögskolan The Game Assembly i Storbritannien. Målet är att erbjuda lärlingsutbildningar inom spelprogrammering med start hösten 2022. Den tvååriga utbildningen ska erbjudas i tätt samarbete med branschorganisationer och de brittiska spelutvecklingsbolagen.  

  – The Game Assemblys utbildningar utvecklas i samarbete med spelbranschen och 90 procent av de studerande får jobb direkt efter examen. Det är ett fint kvitto på den stora nyttan våra utbildningar gör, säger Christer Hammar, chef för AcadeMedias vuxenutbildning.   

Den globala spelindustrin genererar intäkter på cirka 176 miljarder dollar årligen. Globalt förväntas branschen passera tröskeln på 200 miljarder dollar 2023 och nå 218,7 miljarder dollar 2024. Just nu undersöker AcadeMedia möjligheter till framtida strategiska partnerskap  med ett antal spelutbildningsverksamheter, både i Sverige och internationellt. 

Om The Game Assembly 

The Game Assembly grundades 2008 i Malmö och är en yrkeshögskola som utbildar framtidens spelutvecklare. Under 2019 öppnade The Game Assembly i Stockholm. Tre år i rad har The Game Assembly rankats bland världens bästa spel- och designskolor av The Rookies, som är ett globalt community av spelkreatörer. Skolorna förser spelbranschen med efterfrågad kompetens, som animatörer, technical artists, leveldesigners, grafiker och programmerare. Idag är knappt 10 procent av alla som är yrkesaktiva i spelbranschen i Sverige utbildade på The Game Assembly.