Svenska e-sportstjärnor auktionerar ut sina digitala ägodelar till förmån för Ronald McDonald Barnfond

E-sportproffs engagerar sig för att samla in pengar till Ronald McDonald Barnfond genom auktionen ’Skins for Charity’ som möjliggörs av McDonald’s och kommer att genomföras på Stockholms Auktionsverk. E-sportstjärnorna och gamersen Jaegarn, Olofmeister, GeT_RiGhT, Fragaria, Friberg, Niffonen, f0rest och Nessa donerar sina mest värdefulla ägodelar från gamingarenan, s.k. skins, en typ av digital konst som sätter personlig prägel på deras spelutrustning. Budgivningen startar online den 11 december och avslutas den 16 december kl. 18 med en traditionell slagauktion på Stockholms Auktionsverk på Nybrogatan 32 som även går att delta i via telefon eller digitalt.

E-sportsstjärnorna Jaegarn, Olofmeister, GeT_RiGhT, Fragaria, Friberg, Niffonen, f0rest och Nessa engagerar sig för Barnfonden. De skänker så kallade skins, kosmetiska digitala föremål som ändrar utseendet på utrustning i spelet och gör just deras objekt unika. Objekten som kommer att auktioneras till förmån för Ronald McDonald Barnfond består bland annat av Olofmeisters världskända AWP Asiimov a.ka. ”Boostmeister” och Nessas ”Bloodhound Gloves”.

Jag började satsa mer på gaming när jag som barn skadade mig och inte kunde spela fotboll längre. Då hade jag inte en aning om att jag en dag skulle bli bäst i världen. När jag fick frågan om att skänka ett objekt till en auktion till förmån för att förbättra vardagen för svårt sjuka barn och deras familjers kändes svaret därför givet. Objektet jag valt att donera, min AWP Asiimov har ett stort personligt värde för mig, jag vann den i en 1v1 mot pashaBiceps för många år sen och den har följt med mig i många turneringar. Objektet har också ett ganska speciellt namn, ”BOOSTMEISTER 2014”, vilket är en blinkning till en kontroversiell händelse på Dreamhack för sju år sedan, säger e-sportproffset Olof ”Olofmeister” Kajbjer.

Alla intäkter från auktionen går oavkortat till Ronald McDonald Barnfond för att ge familjer med svårt sjuka barn möjlighet att bo nära ett specialistsjukhus i en hemlik miljö. Ronald McDonald Barnfond vill att fler familjer ska få vara tillsammans i svåra tider och att inga sjuka barn skall behöva gå igenom sin sjukhustid utan sin familj. För barnen, syskonen och familjerna på husen är gaming en del av vardagen. Flera av husen är utrustade med dataspelsutrustning och spel och många av de boende är fans till stjärnorna som nu bidrar med sina skins till auktionen.

Att e-sportproffsen nu bidrar med sina objekt till förmån för vårt arbete betyder otroligt mycket för oss. När ett barn blir svårt sjukt så vänds världen upp och ner för hela familjen. Deras dagar blir fyllda av högspecialiserad vård, sladdar, okända ljud och mediciner. Vårt jobb är att skapa en hemlik plats mitt i kaoset. En vardag som känns som hemma, fylld av lek, spel, matlagning och värdefulla möten med familjer i samma situation. Vi hoppas att många vill buda i auktionen för att hjälpa oss att ge fler familjer och svårt sjuka barn en så normal vardag som möjligt, säger Lisa Palm Danielsson, Generalsekreterare på Ronald McDonald Barnfond

Budgivningen startar online på lördag den 11 december på Stockholms Auktionsverks hemsida. Den 13 december öppnar Stockholms Auktionsverk upp för visning av föremålen på Nybrogatan 32. Budgivningen avslutas den 16 december kl. 18 genom att det hålls en traditionell slagauktion på Stockholms Auktionsverk under ledning av den välkända