Allt du behöver veta om online betting

Människan har sedan urminnes tider varit road av spel och vadslagning. Speltrenden håller inte på att avta, tvärtom ökar den faktiskt och då är det framförallt online spelandet som trycker på gaspedalen. Vad ska man tänka på för att få ut så mycket som möjligt av sitt nätspelande?

Svensk spellicens

Utbudet av spelsajter är väldigt stort, och det första du bör kolla upp är att du är på en sajt med svensk spellicens. Det är inte olagligt att använda en sida utan licens, men på dessa måste du skatta för dina vinster och du har inte samma garantier för hur de behandlar dig som spelare. Om sidan till exempel blir spärrad för svenska spelare löper du risken att bli av med dina pengar. Är det å andra sidan en sajt med licens är dina vinster alltid skattefria och du har tillgång till verktyg som spelpaus.se.

Värt att jämföra

Innan du öppnar ditt konto är det bra att jämföra de olika sajterna, och välja den som  passar bäst med dina intressen och prioriteringar. Ett snabbt och smidigt sätt är att jämföra bettingsidor på betting24.se. Vi rekommenderar att du väljer en sida som har ett stort urval av sporter och gott om satsningsmöjligheter. Fotboll är den absolut populäraste sporten för vadhållning, men varför inte testa någon sport, liga eller turnering som du kanske inte ens ägnat en tanke åt tidigare? SHL, NBA, NFL, handboll, Formel 1 eller hästkapplöpning är bara några få exempel – en bra sida har ett grymt utbud. Du ska heller inte behöva nöja dig med att spela på slutresultatet –  spela under matchens gång på nästa målskytt, halvtidsresultat eller antal hörnor. Sidor som erbjuder dessa alternativ låter dig ofta live streama matchen eller loppet samtidigt, vilket gör det extra spännande.

Bonusar är också något som kan skilja en hel del mellan olika sidor. Den nya spellagen från 2019 har satt stora begränsningar på just bonusar, men om du ska testa ett nytt bolag är det värt att se om de exempelvis erbjuder en välkomstbonus. Oftast kommer de med någon typ av omsättningskrav, kolla så att det är realistiskt och inte alltför krävande.

Avslutningsvis bör du såklart alltid jämföra oddsen innan du lägger ditt vad, om du spelar mycket kan det vara värt att ha konton hos flera olika sajter för att kunna välja fritt beroende på vad du vill spela på. Betalningsmetoder för både insättningar och uttag kan vara intressanta om det finns särskilda alternativ du föredrar som t ex Swish eller Trustly som har samarbete med alla stora banker i Sverige.